startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
Afiiche R&J

 Timboektoe
"kinderreisverhaal"


Auteur:
Stefan Van Craeynest

Regisseur:
Anita Cluyts

Jeugdtoneel

 

het verhaal

Het is vijf uur. De typmachines, kopieerapparaten, faxen en computers op het kantoor van de Firma Vander Taelen en co zijn aan een welverdiende rust toe. Meneer Vander Taelen is al een tijdje de deur uit. Samen met zijn secretaresse, Mia Pyama, is hij de nacht ingedoken. Overwerk of zo? Zijn dochter, Zusje Vander Taelen, is hij uit het oog verloren; hij vergat het arme kind achter de schrijfmachine. Woedend om wat haar pa haar heeft aangedaan, verbergt ze zich onder een stapel papier van de voorbije dag.

Hé, maar daar komen Jo Plumeau en zijn schoonmaakploeg. Zus wordt van onder haar papieren schuilplaats gehaald. 'Wie ben jij en wat voer jij hier nog zo laat uit?' Zus doet de 'poetsvodden' haar verhaal. Ze vertelt over haar vader die niet eens naar haar omziet, maar de hele dag aan Roze Mia zit te plukken. Nu heeft Zus het eigenlijk wel getroffen, want Jo en zijn rakkers verzinnen een boel spelletjes om haar op te beuren. Ze herscheppen het kantoor in een tv-studio en spelen er een heuse taalquiz met als inzet: een reis naar Timboektoe! Zus wint de reis en dus moet er een boot gebouwd, gedoopt en te water gelaten worden. Met z'n allen vertrekken ze richting Timboektoe.

Scheep je ook in voor een fantastische trip op zoek naar het geluk? Ga je mee op zoek naar het verre Timboektoe?

de acteurs

Jeroen Geyssens, Tine Cluyts, Annelies Hendrickx, Daniël Meyfroot, Bavo Mannekens, Astrid Van Gramberen, Maaike Vandeweerdt, Eva Van Ginderdeuren, Isaline Broes, Anne-Sophie De Beys, Emilie Haesaerts, Anna Henskens, Laura Cluyts, San Gevers, Laurien Muhinda, Elia-Kim Rabau, Celine Wouters, Olivia Broes, Jana Haesaerts, Alice Broes, Robbe Cluyts, Kirsten Rochette, Nina Steenberghs, Lara Van Audenhoven, Sarah Van Cauter, Astrid Van Ginderdeuren, Soetkin Van Ginderdeuren, Wim Hambrouck, Lennert Herman, Joran Geyssens, Sander Neyens, Benjamin De Moor, Sofie Broes, Arjanne Gilbert, Marjolein Meyfroot , Julie Spaey, Sarah Van Cauter, Djodi Wagenaars, Annemie Geeraerts, Liesbeth Van Ginderdeuren, Hanne Verbeeck, Laura Uwase, Joke Mannekens.speeldata:

Zaterdag 24 januari 2004 om 15u en 19u

locatie:

Stadsschouwburg Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx