image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Equus
Een puber, een psychiater, een god-paard.

Auteur:
Peter Shaffer

Regisseur:
Julie Godts


Klik hier om foto's te zienhet verhaal

Dit is de tweede productie van het jubileumseizoen. In dit feestjaar zetten we onze eigenheid - toneel spelen - in de bloemetjes. Hoe kunnen we dat beter doen dan door het toneel zelf te eren door voor elke productie een ander toneelgenre te kiezen?
Met deze tweede productie spelen we een kei-goed, ijzersterk repertoire stuk.

Met Equus (1973) bevestigde Peter Shaffer - ook gekend van "Amadeus" - zijn status als vooraanstaand en eigentijds toneelschrijver.
Het stuk wordt wel eens een psychologisch drama (toneelstuk) genoemd.
Een jonge stalknecht heeft de ogen van zes paarden uitgestoken. Hij belandt in de psychiatrie waar een psychiater hem probeert te genezen. Daarom moeten de drijfveren voor de verschrikkelijke daad worden achterhaald. En zoals het echte leven is, is niets wat het op het eerste gezicht lijkt. De psychiater worstelt met zijn eigen mid-life crisis. Het contrast tussen de levens van de patiënt en de psychiater zijn opmerkelijk, verrassend en boeiend. De ouders van de puber - de warme schoot van het gezin - de moeder diep christelijk en de vader een overtuigd atheïst, hebben met hun eigen schuld af te rekenen, hun eigen angsten en onzekerheden te verwerken. Wie is in feite de patiënt, wie of wat is normaal?

Equus is een thriller, een psychologische thriller, maar eentje waarbij je van in het begin weet wie het gedaan heeft. Zoals in de meeste detectiveverhalen zijn hoe en waarom echter de belangrijkste vragen. Shaffer ontrafelt de mysteries voor onze ogen, spannend, met verrassende wendingen. Als dit al een psychologische thriller is, dan toch eentje die nooit de platgetreden paden van het genre bewandelt. De toeschouwer verveelt zich nooit...

Het stuk heeft internationaal altijd ontzettend veel bijval gekend. Het publiek over heel de wereld is laaiend enthousiast.
In 2008 liep het stuk nog een uiterst succesvolle en lucratieve reeks op Broadway, New York, met Daniel Radcliffe ("Harry Potter") en Richard Griffiths (Tony award winner en 'oom' van Harry Potter) in de hoofdrollen.

Dit is wat je noemt een knoet van een stuk!


de acteurs

Elias Bosmans, Ylke Bruggeman, Elly Conings, Karolien Cornelis, Jasper Driesmans, Sarah El Kharraz, Livio Loonbeek, Jo Matthijs, Chloé Morioux, Frans Pierson, Peter Tacq, Robin Vancuyck, Tine Wijnants, Roos Wuyckens.speeldata:

Vrijdag 20 januari 2012 om 20u
Zaterdag 21 januari 2012 om 15u en om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2008-2012 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx